Tafelopstellingen

Gisteren was het vaderdag. Hoe is de band met jouw vader? Doen jullie leuke dingen samen, of voel je verwijten voor wat er niet is geweest? Met een tafelopstelling kun je op een laagdrempelige manier kijken naar de relatie met jouw vader en wat daar (op energieniveau) in wil gebeuren.

Een tafelopstelling is een vorm van familieopstellingen, waarbij jij samen met een opsteller aan tafel zit. Je kiest poppetjes of steentjes uit, om een situatie uit te beelden waarover jij een vraag hebt. De opsteller, in dit geval ikzelf, stelt vragen en begeleidt jou om tot een beweging te komen in het systeem dat je uitgebeeld hebt.

Ik ben al langer onder de indruk van wat opstellingen kunnen betekenen. Nadat ik in februari een bijscholing tafelopstellingen heb gevolgd, heb ik veel geoefend in het begeleiden van dit soort opstellingen. Het is elke keer weer een groot cadeau welke stappen een vraagsteller kan zetten. Mensen hebben na een tafelopstelling een opgelucht gevoel; dingen vallen eindelijk op hun plek, ballast waar je mee liep te zeulen kan opgeruimd worden daar waar het hoort, en er komt meer ruimte voor jouzelf en jouw eigen doelen in dit leven.

Wil je ervaren wat een opstelling voor jou kan betekenen? Nog de hele maand juni (vaderdagmaand) kun je een afspraak maken voor de speciale introductieprijs: voor een afspraak van 1,5 uur betaal je nu tijdelijk €60.