Natuurgidsendiploma

Eindelijk mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen: nu mag ik mij officieel natuurgids noemen. De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel geleerd over flora, fauna en biodiversiteit in het Rijk van Nijmegen. Als natuurgids heb ik een stevige basis van waaruit ik mensen mee de natuur in kan nemen. Mede dankzij mijn vele wandelkilometers, ken ik de paden in de natuur en kan ik vertellen over de geschiedenis van een gebied. Het mooiste vind ik het, als ik je iets kan laten zien op een nieuwe manier, of als ik je iets kan wijzen wat je nog nooit eerder zag.

De opleiding Natuurgids bij het IVN was voor mij een intensieve maar fantastische ervaring. Tweewekelijks gingen we op excursie met de groep aanstaande gidsen, en meestal ging ik dan met mijn mentorgroepje de andere week op onderzoek uit. Daarnaast waren er de theorie-avonden op de HAN. Het team achter de opleiding heeft ervoor gezorgd dat er een grote diversiteit aan onderwerpen en gebieden voorbij kwam, zodat ik heel veel kennis aangereikt kreeg.

En nu wil ik dus zoveel mogelijk met mensen de natuur is! De komende weken organiseer ik nog twee woensdagavondwandelingen in Weurt. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief: https://voetreflextilia.us3.list-manage.com/subscribe?u=8a9b0e46c1af5733007dd1c1d&id=9f0b8e749b Daarnaast staan er via het IVN diverse wandelingen gepland, waarvan de eerste over eetbare planten gaat. Daarvoor kun je je al inschrijven: https://www.ivn.nl/afdeling/nijmegen/natuuractiviteiten/natuurexcursie-eetbare-wilde-planten-in-de-weurtse-uiterwaard/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *